Korpelan Voimalla tietovarasto- ja raportointiratkaisu lisää tehokkuutta liiketoimintaan

Korpelan Voima on ottanut käyttöönsä energian mittaustiedon sekä asiakastiedon analysointia ja raportointia varten tietovarasto– ja raportointiratkaisun, jonka toteutus pohjautuu inPulsen tuotteistamaan tietovarastorakenteeseen energiayhtiöille. Ratkaisulla Korpelan Voima haki joustavia ja tehokkaita työkaluja liiketoimintatiedon uudenlaiseen analysointiin ja raportointiin. Toteutus on vastannut hyvin konsernin odotuksia.

Tietovarastoa käytetään Korpelan Voiman keskeisten tietojen hyödyntämisen tehostamiseen. Automaattiset vakioraportit vapauttavat asiantuntijoiden työaikaa tiedon ja tunnuslukujen hyödyntämiseen niiden kokoamisen sijasta. Monipuoliset OLAP-analysointivälineet mahdollistavat vapaamuotoisen raportoinnin lähes reaaliaikaisesti. Myös erilaisten näkökulmien ja vertailujen käyttäminen tiedon tarkastelussa on helppoa.

Toimitus eteni rivakasti: käyttöönottoprojekti aloitettiin helmikuussa ja tuotantokäyttöön siirryttiin kesäkuussa. Projekti eteni sovitussa aikataulussa ja yhteistyö toimi hyvin Korpelan Voiman ja inPulsen välillä.

Ratkaisua on helppo laajentaa kattamaan myös tulevaisuudessa ilmenevät raportointi- ja analysointitarpeet. Aktiivisen käytön ja ratkaisusta saatujen hyötyjen seurauksena Korpelan Voima onkin kiinnostunut myös jatkokehityksestä.

Korpelan Voima on Keski-Pohjanmaalla toimiva kuntayhtymä, jonka yhtiöitä ovat Korpelan Energia Oy, Verkko Korpela Oy ja Lämpö Korpela Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli noin 24 miljoonaa euroa.