Naisena ohjelmistoalalla

Nice Code Campin Jyväskylän Agorassa mahdollistivat kuvassa vasemmalla Mirva Pietilä (TE-toimisto), Teija Taskinen (ELY-keskus), Minna Liminka (inPulse Works Oy) ja Johanna Pelkonen (SC5). Kuva: Satu Hovisalmi.

Nice Code Campin Jyväskylän Agorassa mahdollistivat kuvassa vasemmalla Mirva Pietilä (TE-toimisto), Teija Taskinen (ELY-keskus), Minna Liminka (inPulse Works Oy) ja Johanna Pelkonen (SC5). Kuva: Satu Hovisalmi.

Kansainvälisenä naistenpäivänä usea eri taho järjesti naisille tapahtumia, joissa tutustuttiin ohjelmistokehittämisen maailmaan. Yksi niistä oli Nice Code Camp, joka oli korkeakoulutetuille, työttömänä oleville naisille suunnattu koodauspaja. Jyväskylän yliopiston opettaja Antti-Jussi Lakasen johdolla päästiin itse kokeilemaan ja tekemään. ”Sehän oli ihan loogista ja vaikutti kiinnostavalta!” yksi osallistujista sanoi hymyillen.
 
Omassa puheenvuorossani kerroin, että meille ei tule naisilta hakemuksia ohjelmistokehittäjän paikkoihin oikeastaan ollenkaan, mutta meidän BI ja Analytiikka –tiimissä 15 henkilöstä naisia on jopa viisi ja kaikki asiantuntijan tehtävissä. Koko firmassa meitä on 61, joista naisia 11. Yhtään naiskoodaria meillä ei ole.
 
Meidän BI ja Analytiikka –tiimissämme työskentelevät naiset kertoivat, että he tykkäävät työstään, koska se ei ole varsinaisesti koodaamista, vaikka alan opintoja tarvitaankin työssä onnistuakseen. Työ on tiedon keräämistä, sen jalostamista ja visualisointia. Siinä tarvitaan loogista ajattelukykyä ja järjestelmällisyyttä. Oman käden jäljen näkee nopeasti ja on palkitsevaa, kun tietää asiakkaan hyötyvän omasta työstä todella paljon. Jos haluat tietää tekemistämme ratkaisuista enemmän, lue Atrian asiakastarina. Business Intelligence –ala työllistää Suomessa jatkuvasti enemmän ja enemmän, joten uusia asiantuntijoita tarvitaan jatkuvasti.
 
Miesvaltaisella alalla on mukava tehdä töitä, koska ilmapiiri on rento ja mutkaton ja miehet ovat pääsääntöisesti älykkäitä ja fiksuja. Jokainen on asiantuntija omalla osa-alueellaan riippumatta siitä, onko mies vai nainen.
 
Kun olen jutellut alaa opiskelevien nuorten naisten kanssa, heillä tuntuu olevan helposti kuvitelmana se, että täytyisi tietää aiheesta todella paljon, ennen kuin voi sanoa osaavansa. Tätä ongelmaahan miehillä ei yleensä ole… Kannustaisin siis rohkeuteen ja siihen, että omat kyvyt kyllä riittävät, jos halua oppia uutta löytyy. Myönteinen ja rakentava asenne yhdistettynä oppimishaluun ovat ominaisuuksia, joilla pääsee pitkälle.

Minna Liminka
Director, People & Communications