Suomen Voimatieto valitsi inPulsen tietovarasto- ja raportointiratkaisun toimittajaksi

Suomen Voimatieto Oy on tilannut sähkön myynnin, sähkön siirron ja kaukolämmön tietovarasto– ja raportointiratkaisun, jonka toteutus pohjautuu inPulsen tuotteistamaan tietovarastorakenteeseen energiayhtiöille. Ratkaisu tullaan ottamaan käyttöön Suomen Voimatiedon kahdelle osakasyhtiölle, Etelä-Savon Energia Oy:lle ja Naantalin Energia Oy:lle. It-hanke tuo merkittävää lisäarvoa yhtiöiden liiketoiminnan johtamiseen ja analysointiin.

Tietovarastoon tuodaan ja keskitetään liiketoimintatietoja useista järjestelmistä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi yhtiöiden raportointi- ja analysointitarpeita varten. Toteutuksen lähtökohtana on mahdollistaa tietojen vapaa saatavuus koko organisaation käyttöön sekä itsepalveluraportoinnin helppo käyttöönotto.

Ratkaisu on asiakasystävällinen ja käytännöllinen, sillä erillisiä käyttäjälisenssejä ei tarvita. Tietovaraston lisäksi toteutetaan sähkön siirron, sähkön myynnin ja kaukolämmön kuutiot, joita voidaan käyttää suoraan analysoinnin ja raportoinnin tietolähteinä. Ratkaisun tärkeimpiä suunnitteluperiaatteita ovat avoimuus, luottamuksellisuus, skaalautuvuus sekä helppo ylläpidettävyys. Sähkömarkkinoiden luottamuksellisuusvaatimukset huomioivaa ratkaisua on helppo laajentaa kattamaan myös tulevaisuudessa ilmenevät raportointi- ja analysointitarpeet.

Ratkaisun ympäristöksi valittiin Microsoft Azuren pilvipalvelu, jota on helppo skaalata datamäärän kasvaessa suuremmaksi. Toteutuksessa käytetään uusinta teknologiaa: ratkaisun alustana toimii Microsoftin SQL Server 2016.

inPulse toteutti Suomen Voimatiedolle vertailun MS Power BI, Qlik View ja Tableau –raportointialustojen kesken. Vertailun jälkeen Suomen Voimatieto päätyi Microsoftin tuoteperheeseen, koska se tarjoaa monipuolisimmat hyödyt osakasyhtiöille. SQL Server 2016 Enterprise –lisenssi kattaa koko toimituksen eli tietovaraston, kuutiot, perinteiset sivutettavat SSRS-raportit, interaktiiviset visuaaliset Power BI –raportit sekä myös älypuhelimella ja tabletilla toimivat Mobiili BI-raportit.

Kuva: SQL Server 2016 Enterprise tarjoaa monipuoliset raportit yhdistettynä keskitettyyn raportointiportaaliin.

Kuva: SQL Server 2016 Enterprise tarjoaa monipuoliset raportit yhdistettynä keskitettyyn raportointiportaaliin.

Suomen Voimatieto Oy on kahdeksan paikallisen energiayhtiön omistama tietohallintopalveluita osakkailleen tuottava yritys. Suomen Voimatieto Oy:n omistavat Etelä-Savon Energia Oy, Imatran Seudun Sähkö Oy, Kuoreveden Sähkö Oy, Naantalin Energia Oy, Nurmijärven Sähkö Oy, Parikkalan valo Oy, Outokummun Energia Oy ja Äänekosken Energia Oy.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja!

Hanna Ikkala, hanna.ikkala@inpulse.fi, 044 480 6619